4 φράσεις που θέλει να ακούει το παιδί


Και ποιος δε θέλει να ακούει καλές κουβέντες. Μη διστάζετε να τις λέτε και στο παιδί σας, αλλά όχι όμως μόνο για να το αποθεώσετε στις εφήμερες επιτυχίες του.

«Τι ήσυχος/η που ήσουν σήμερα»

Κάθε φορά που έχετε επισκέψεις στο σπίτι και το παιδί σας μαζί με το αντίστοιχο της φίλης σας παίζουν ήσυχα στο δωμάτιο και γενικά δε δίνουν δικαιώματα να το μαλώσετε, καλό είναι να του το επισημαίνετε με την παραπάνω ή παρόμοιες εκφράσεις για να μη θεωρήσει ότι σας πέρασε απαρατήρητο. Και όμορφα θα νιώσει και κίνητρο για να επαναλάβει ανάλογη συμπεριφορά στο μέλλον θα του δώσετε.

«Πόσο όμορφος/η είσαι σήμερα»

Μπορεί εσείς να διαλέξατε τα ρούχα που φοράει ή τον τρόπο που έπιασε τα μαλλάκια του (αν είναι κοριτσάκι), όμως είναι πολύ καλό για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής του να του λέτε κομπλιμέντα πού και πού. 

«Είμαι περήφανη για εσένα»

Όταν δίνεται η κατάλληλη αφορμή, πείτε στο παιδί τη συγκεκριμένη φράση. Όχι όμως μόνο όταν καταφέρνει κάτι ή έχει καλές επιδόσεις στο σχολείο. Επίσης, αν έχετε παραπάνω από ένα παιδί, είναι λάθος να απευθυνθείτε μόνο στο ένα λέγοντας το παραπάνω.

«Περνάω πολύ ωραία μαζί σου»

Είναι δεδομένο ότι περνάτε πολλές ώρες μαζί με το παιδί. Δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα λοιπόν να του επισημαίνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι απολαμβάνετε εξίσου με εκείνο το χρόνο που περνάτε μαζί.